Personlig Assistans Umeå

Med personlig assistans har du full kontroll på din assistans och en hög servicenivå. Många företag har även en fullutrustad handikappbuss med bekväma säten, tv och andra faciliteter.

Det krävs tillstånd för att tillhandahålla personlig assistans. Många företag som omnämns i denna blog har socialstyrelsens tillstånd enligt LSS och har förbundit sig att IfA:s riktlinjer som en seriös aktör på assistansmarknaden i Umeå.

Ett mindre företag kan erbjuda en mer personlig service och en behaglig miljö där brukaren känner sig trygg och kan lita till fullo på sin assistent. Tjänsterna anpassas efter brukarens behov och önskemål, och innefattar precis vad kunden specificerat.

Ett mindre företag finns alltid tillgängligt för att svara på alla frågor du kan tänkas ha och de tar sig an dina önskemål och krav på snabbast möjliga sätt. 

Trygg personlig assistans

Större vårdföretag blir ibland opersonliga och det mindre företagets koncept bygger på att det innebär en trygghet för brukaren att ha en familjär miljö och en personlig assistent som han eller hon kan lita på.

Den personliga servicen inkluderar också att företaget tar hand om redovisningar till Försäkringskassan och Skatteverket. Samtidigt använder det sig av transparens, vilket innebär att all användning av assistansmedlen redovisas för kunden varje månad.

Lätt att byta personlig assistent

Det är enklare än många tror att byta till eller anlita ett nytt assistansföretag. För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som kund hjälper många mindre företag också till med processen. Boka ett förutsättningslöst möte med något företag så berättar de mer om hur det går till.

När de vet mer om din situation och dina behov utgår dom därifrån och hjälper dig med allt som rör din assistans. Det inkluderar hjälp med att hitta rätt i regelverket för att din ersättning ska bli riktig, men det kan också innebära mer personliga aspekter som att se till att du får just den assistent du vill ha. 


Välkommen

På denna blogg diskuteras framförallt personlig assistans och relaterade ämnen men ävem övriga ämnen som är relaterade till vård och omsorg.