Skaffa professionell städhjälp

Både bostaden av företaget behöver hållas ren och fräsch. Det är ett arbete som aldrig blir klart och man behöver säkerställa att städningen blir gjord. Hemmet blir snabbt smutsigt och dammigt då familjen vistas där dygnet runt. Alla med barn vet att de drar in mycket smuts och att det spills en del som blir till fläckar.

Viktigt med kontorsstädning

På kontoret vistas mycket människor på liten yta och det blir extra smutsigt när alla bär skor inomhus. Det är viktigt för hälsan att det är rent och fräscht. Det är lätt för bakterier att få fäste när det inte är rent. När många använder allmänna ytor som som kök och toaletter blir det snabbt ofräscht om man inte städar ordentligt.

Det är också bevisat man får sämre koncentrationsförmåga och blir tröttare när det inte är ren luft på kontoret. Det är också viktigt med effektiv ventilation. Många företag anlitar städbolag för en kontinuerlig städning för ett bra arbetsklimat.

RUT-avdrag för privatpersoner

När det gäller städning i hemmet är det många som tar hjälp av det så kallade RUT-avdraget för återkommande storstädning av bostaden. Det kostar såklart en del pengar att anlita professionell städning. Då är det ekonomiskt fördelaktigt att använda skatteavdraget för hushållsnära tjänser. RUT innebär att man endast betalar hälften av arbetskostnaden.

För alla vuxna personer över 18 år gäller att man maximalt får dra av 25 - 50 000 kronor per år och person. Det regleras av åldern, är man över 65 år får man dra 50 000 kronor per år och är man under 18 - 65 år är beloppet på 25 000 kronor.

Tid över till annat

Tidsbristen bland till exempel barnfamiljer är ofta stor. Man hinner helt enkelt med att städa som man önskar. Allt tid och ork går åt till annat för att hålla familjen flytande. Arbete, skola och aktiviteter fyller kalendern varja vecka. När helgen kommer behöver man ta igen sig.

Då är det mycket efterlängtat att få hjälp av ett professonellt städteam som effektivt rengör bostaden enligt konstens alla regler. Kanske till och med när du själv är på jobbet. Allt sköts mycket professionellt med noggranna riktlinjer gällande nycklar och koder. Vill man erbjuder många företag att det alltid är samma städare som städar ditt hem.

Äldre som inte orkar städa

Många äldre har tiden men inte orken och fysiken att hålla rent i hemmet. Värk i leder och problem med armar, ben och rygg gör att städningen inte är möjlig.

3 Aug 2019


Välkommen

På denna blogg diskuteras framförallt personlig assistans och relaterade ämnen men ävem övriga ämnen som är relaterade till vård och omsorg.